Glutensiz

Sinangil ile hayat
Glutensiz de güzel...

Glutensiz yaşama artı (+) değerler katan Sinangil, sofralarında lezzet ve sağlık arayanlar için glutensiz ürünler üretiyor.

Glutene karşı hassasiyet taşıyan Sinangil, glutensiz olarak ürettiği fonksiyonel unlar ile lezzetli hamur işleri yapmanızı sağlıyor.

2006 yılından beri Çölyakla Yaşam Dernekleriyle sürdürülen iş birliği ile glutensiz yaşama destek verme amacıyla üretilmiş olan Glutensiz Un, benzer ürünlere göre güvenilirliği, kalitesi ve hesaplı fiyatıyla öne çıkıyor.

Glutensiz Ürünler

Gluten Nedir?

Gluten ismi, unun suyla karıştığında oluşturduğu tutkal benzeri özellikten türemiştir. Gluten, hamur yapımı sırasında oluşan ve hamurun bütünlüğünü sağlayan elastik bir proteindir. Hamurda esnek bir yapı oluşturur. Gluten olmadan hamur mayalanmaz ve kabarmaz. Bu yüzden, gluten için hamurun iskeleti diyebiliriz.

Gluten Hangi Besinlerde Bulunur?

En yoğun gluten proteini, buğdayda bulunmaktadır. Aynı zamanda arpa, çavdar, yulaf, hububat, ekmek, makarna, kraker, salata sosları, pasta-kurabiye gibi hamur işleri ve buğdayın karışımından üretilen tahılların içinde de bulunur.

Kimler Gluten Tüketmemeli?

Gluten, çoğu insan için faydalı bir proteindir. Ancak belirli vücut yapısına sahip olanlar için çeşitli reaksiyonlara yol açabiliyor. Bu duruma örnek olarak gluten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyaktan söz edilebilir. Bu hassasiyetlere sahip kişiler gluten tüketmemelidir. Bu semptomlara sahip olmayan insanlar gluten içeren ürünler tüketebilir.

Çölyak/Glutene Karşı Hassasiyet Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Çölyak, gluten duyarlılığının en üst seviyesidir. Bağışıklık sistemi, gluteni zararlı bir protein olarak görüp, tedavi için glutene ve aynı zamanda bağırsak duvarına saldırır. Bu durum ise bağırsak duvarlarına zarar verdiği için besin eksikliği, anemi ve sindirim sorunlarına yol açar. Çölyak/glütene karşı hassasiyetin en büyük belirtileri ise sindirim rahatsızlığı, şişkinlik, ishal, kabızlık, baş ağrısı, yorgunluk, deri döküntüleri, zayıflama ve depresyon gibi psikolojik bozukluklardır.

Hangi Besinlerde Gluten Bulunmaz?

Tahılların çok azı gluten içermez. Bunlar; mısır, pirinç, kinoa, keten, karabuğday gibi ürünlerdir. Ayrıca et, deniz ürünleri, yumurta, süt ürünleri, meyve ve sebzeler, bakliyatlar ve sert kabuklu kuru yemişlerde gluten bulunmamaktadır.

Sinangil

Glutensiz Tarifleri

Sinangil 1963’ten bugüne çok amaçlı unları, geleneksel ürünleri, hazır ekmek karısımları ve sosyal...

Sinangil ile Sofralara Ar(+)ı Değerler

Sinangil, glutensiz yaşama destek vermekte ve 2006 yılından beri resmi olarak glütene karşı hassasiyet ile mücadele etmektedir. Bu bağlamda çeşitli derneklerle ortak etkinliklerde bulunmakta, glutensiz beslenme biçiminin yaygınlaşması için adımlar atmaktadır. Sinangil’in Glutene karşı hassasiyetle mücadele ve diğer amaçlarla katıldığı Sosyal Sorumluluk Projeleri için ‘Link’ İçinde gluten olduğu için pasta ve kurabiye gibi hamur işleri tüketemeyen fazlaca kişi bulunmakta. Ancak Sinangil, ürettiği glutensiz unlarla, bu yiyecekleri gönlünüzce tüketmenizi sağlıyor. Ayrıca, Sinangil Glutensiz Unları kendi glutensiz ekmeğinizi yapma şansınız oluyor. Tamamen tecrit edilmiş bir alanda üretilen Sinangil Glutensiz Un, hammadde alımından, ürünün paketlenmesine kadar bütün aşamaların akredite laboratuvarlarda yapılan analizlerle izlendiği, güvenle kullanabileceğiniz özel bir karışımdır.

Gluten ile ilgili

Sıkça Sorulan
Sorular

?

Gluten Nedir?

Gluten ismi, unun suyla karıştığında oluşturduğu tutkal benzeri özellikten türemiştir. Gluten, hamur yapımı sırasında oluşan ve hamurun bütünlüğünü sağlayan elastik bir proteindir. Hamurda esnek bir yapı oluşturur. Gluten olmadan hamur mayalanmaz ve kabarmaz. Bu yüzden, gluten için hamurun iskeleti diyebiliriz.

Gluten Hangi Besinlerde Bulunur?

En yoğun gluten proteini, buğdayda bulunmaktadır. Aynı zamanda arpa, çavdar, yulaf, hububat, ekmek, makarna, kraker, salata sosları, pasta-kurabiye gibi hamur işleri ve buğdayın karışımından üretilen tahılların içinde de bulunur.

Kimler Gluten Tüketmemeli?

Gluten, çoğu insan için faydalı bir proteindir. Ancak belirli vücut yapısına sahip olanlar için çeşitli reaksiyonlara yol açabiliyor. Bu duruma örnek olarak gluten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyak hastalığından söz edilebilir. Bu rahatsızlıklara sahip kişiler gluten tüketmemelidir. Bu semptomlara sahip olmayan insanlar gluten içeren ürünler tüketebilir.

Çölyak Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Çölyak, gluten duyarlılığının en üst seviyesidir. Bağışıklık sistemi, gluteni zararlı bir protein olarak görüp, tedavi için glutene ve aynı zamanda bağırsak duvarına saldırır. Bu durum ise bağırsak duvarlarına zarar verdiği için besin eksikliği, anemi ve sindirim sorunlarına yol açar.
Çölyak hastalığının en büyük belirtileri ise sindirim rahatsızlığı, şişkinlik, ishal, kabızlık, baş ağrısı, yorgunluk, deri döküntüleri, zayıflama ve depresyon gibi psikolojik bozukluklardır.

Hangi Besinlerde Gluten Bulunmaz?

Tahılların çok azı gluten içermez. Bunlar; mısır, pirinç, kinoa, keten, karabuğday gibi ürünlerdir. Ayrıca et, deniz ürünleri, yumurta, süt ürünleri, meyve ve sebzeler, bakliyatlar ve sert kabuklu kuru yemişlerde gluten bulunmamaktadır.

Gluten Nedir?

Gluten ismi, unun suyla karıştığında oluşturduğu tutkal benzeri özellikten türemiştir. Gluten, hamur yapımı sırasında oluşan ve hamurun bütünlüğünü sağlayan elastik bir proteindir. Hamurda esnek bir yapı oluşturur. Gluten olmadan hamur mayalanmaz ve kabarmaz. Bu yüzden, gluten için hamurun iskeleti diyebiliriz.

Gluten Hangi Besinlerde Bulunur?

En yoğun gluten proteini, buğdayda bulunmaktadır. Aynı zamanda arpa, çavdar, yulaf, hububat, ekmek, makarna, kraker, salata sosları, pasta-kurabiye gibi hamur işleri ve buğdayın karışımından üretilen tahılların içinde de bulunur.

Kimler Gluten Tüketmemeli?

Gluten, çoğu insan için faydalı bir proteindir. Ancak belirli vücut yapısına sahip olanlar için çeşitli reaksiyonlara yol açabiliyor. Bu duruma örnek olarak gluten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyak hastalığından söz edilebilir. Bu rahatsızlıklara sahip kişiler gluten tüketmemelidir. Bu semptomlara sahip olmayan insanlar gluten içeren ürünler tüketebilir.

Çölyak Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Çölyak, gluten duyarlılığının en üst seviyesidir. Bağışıklık sistemi, gluteni zararlı bir protein olarak görüp, tedavi için glutene ve aynı zamanda bağırsak duvarına saldırır. Bu durum ise bağırsak duvarlarına zarar verdiği için besin eksikliği, anemi ve sindirim sorunlarına yol açar.
Çölyak hastalığının en büyük belirtileri ise sindirim rahatsızlığı, şişkinlik, ishal, kabızlık, baş ağrısı, yorgunluk, deri döküntüleri, zayıflama ve depresyon gibi psikolojik bozukluklardır.

Hangi Besinlerde Gluten Bulunmaz?

Tahılların çok azı gluten içermez. Bunlar; mısır, pirinç, kinoa, keten, karabuğday gibi ürünlerdir. Ayrıca et, deniz ürünleri, yumurta, süt ürünleri, meyve ve sebzeler, bakliyatlar ve sert kabuklu kuru yemişlerde gluten bulunmamaktadır.

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!