Sinan Usta'dan tariflerinize lezzet katacak,mutfakta işinizi kolaylaştıracak birbirinden değerli öneriler. En unlu tariflerin en ünlü yardımcısı Sinangil, sofralarınıza lezzet getirecek.
Mayaya bir çay kaşığı şeker karıştırmanız hamurun daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Hamurlarınıza yapım aşamasında bir tutam tuz eklemeniz, oluşabilecek topaklanmaları önleyecektir.
Sinan Usta’nın lezzetli tariflerinde “yumurta büyüklüğünde tereyağı” diyorsa dört yemek kaşığı kullanmalısınız.
Kolay hamur açmak için içi soğuk su dolu bir şişe kullanmak, merdaneyi aratmayacaktır.
Kek hamurunuzun daha fazla kabarması için birkaç damla limon veya kabuğunun rendesini ekleyebilirsiniz.
Pişirdiğiniz keki kalıbından çıkarmakta zorlanıyorsanız, altına nemli bir bez serip birkaç dakika beklemek kekinizin parçalanmasını önler.
Pasta yapımında mısır unu kullanarak, meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini engelleyebilirsiniz.
Tepsinize yerleştirdiğiniz, pişirmeye hazır böreğinizi buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra fırına sürmek, böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Tatlılarınızın üzerine dökmek için kullanacağınızın çikolata sosuna bir parça tereyağı eklerseniz, daha akışkan ve daha lezzetli bir karışım elde edersiniz.
Mantı yapmak için hazırladığınız hamurun topak topak olmaması için iyice yoğurmalı ve sert bir hale getirmelisiniz.
Ne yaparsan yap, yumurtanı bol bol çırp!
Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!