ÇÖLYAK
(GLUTEN İNTOLERANSI)
Çölyak, başlıca buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine karşı genetik olarak duyarlı kişilerde görülen bir ince bağırsak hastalığıdır. Çölyak olan birey gluten içeren bir ürün tükettiğinde ince bağırsaklarda alerjik reaksiyonlar çıkar ve bunun sonucunda vücutta çeşitli rahatsızlıklar oluşur. Gluten intoleransına (Çölyak) sahip bireylerin glutensiz beslenme diyeti uygulaması gerekmektedir.
GLUTENSİZ ÜRÜNLERİN
ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
Glutensiz unu Türkiye’de ilk üreten marka olan Sinangil, ürün güvenliğini maksimum seviyede tutmak adına, tüm hammadde ve nihai ürünleri her aşamada düzenli olarak analiz etmekte ve tamamen tecrit edilmiş tümüyle kontrollü bir alanda üretimi gerçekleştirmektedir.
Sinangil nihai ürünlerde arzu edilen niteliklerin ortaya çıkması için en uygun un formülüne sahiptir. Sinangil, glutensiz nihai ürünlerin arzu edilen lezzete kavuşması için 1 yılı aşan bir Ar-Ge süreci yürüterek özel bir un geliştirmiştir. Sektörde bulunan birçok glutensiz üründe görülen kuruma, parçalanma ve lezzet eksikliği problemleri, Sinangil tarafından geliştirilen özel un sayesinde tamamen giderilmiştir.