Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden en özenli tatlılar arasında yer alan un helvası, mis kokulu tereyağında kavrulduktan sonra şerbetle birleşen yapılışıyla özel günlerde veya ansızın gelen misafirler için nefis bir kurtarıcı. İşte Tarifimiz!

 

KAÇ KİŞİLİK
4 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
25 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
20 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri ekleyin. Arada karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Başka bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin.
  • Eriyen tereyağının içine Sinangil Unu ekleyin.
  • Karıştırarak 10-15 dakika boyunca kavurun.
  • Kavrulan una kaynamış şerbetinizi yavaşça ilave edin. Aynı sırada karıştırmaya devam edin.
  • Şerbetini çeken, kıvamı koyulaşan helvayı ocaktan alın.
  • 5 dakika demlendirdikten sonra servis edin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!