HAZIRLANIŞI
Ruşeymli ve Meyveli Yoğurt Tarifi
Malzemeler (1 kişilik):
- 1 kase (yaklaşık 200 g) yoğurt
- 1-2 tatlı kaşığı buğday rüşeymi
- İstenilen taze veya dondurulmuş meyveler
- İsteğe bağlı ek lezzet/doku (Örneğin: 1 tutam chia tohumu, keten tohumu, doğranmış ceviz/badem)
Hazırlanışı:
- Yoğurdu bir kaseye alın.
- Yoğurdun üzerine 1-2 tatlı kaşığı buğday ruşeymini serpin. Ruşeymi karıştırmadan bırakabilir veya hafifçe karıştırarak yoğurtla bütünleşmesini sağlayabilirsiniz.
- Seçtiğiniz meyveleri yıkayın ve dilimleyin (eğer gerekiyorsa). Yoğurdun üzerine, ruşeymin etrafına veya katmanlar halinde ekleyin.
- Üzerine ek lezzetler serpebilir veya biraz ceviz/badem ekleyerek hem doyuruculuğu hem de lezzeti artırabilirsiniz.
Ruşeymi, vitamin ve mineral değerini korumak için tüketmeden hemen önce eklemek en iyisidir. Bekledikçe nemlenip yumuşayabilir.
Afiyet olsun!