Ruşeymli ve Meyveli Yoğurt Tarifi

Ruşeymli ve Meyveli Yoğurt Tarifi

KAÇ KİŞİLİK
1
HAZIRLANMA SÜRESİ
10 dk.
PİŞİRME SÜRESİ

HAZIRLANIŞI

Ruşeymli ve Meyveli Yoğurt Tarifi

Malzemeler (1 kişilik):

  • 1 kase (yaklaşık 200 g) yoğurt
  • 1-2 tatlı kaşığı buğday rüşeymi
  • İstenilen taze veya dondurulmuş meyveler
  • İsteğe bağlı ek lezzet/doku (Örneğin: 1 tutam chia tohumu, keten tohumu, doğranmış ceviz/badem)

Hazırlanışı:

  • Yoğurdu bir kaseye alın.
  • Yoğurdun üzerine 1-2 tatlı kaşığı buğday ruşeymini serpin. Ruşeymi karıştırmadan bırakabilir veya hafifçe karıştırarak yoğurtla bütünleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Seçtiğiniz meyveleri yıkayın ve dilimleyin (eğer gerekiyorsa). Yoğurdun üzerine, ruşeymin etrafına veya katmanlar halinde ekleyin.
  • Üzerine ek lezzetler serpebilir veya biraz ceviz/badem ekleyerek hem doyuruculuğu hem de lezzeti artırabilirsiniz.

Ruşeymi, vitamin ve mineral değerini korumak için tüketmeden hemen önce eklemek en iyisidir. Bekledikçe nemlenip yumuşayabilir.

Afiyet olsun!

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!