Revani Tarifi

Revani Tarifi

Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan, dillere destan olan Revani, şerbetli olmasına rağmen diğer şerbetli tatlılar kadar ağır olmaması, yapımının pratikliği ve nefis tarifi ile sofralarınızı taçlandırıyor.

 

 

KAÇ KİŞİLİK
6-8 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
90 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
35 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Şerbeti için bir tencerede toz şeker ve suyu arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadığında limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
  • Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri kabarana kadar 5 dakika boyunca çırpın.
  • Yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
  • Sinangil Kabartma Tozu, Sinangil Şekerli Vanilin, Sinangil Un ve Sinangil İrmik ekleyip söndürmeden alttan üste olacak şekilde karıştırın.
  • Orta boy pişirme kabını yağlayın. Harcı içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirin.
  • Fırından alıp dilimlere ayırın. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • Şerbetin çekmesi için biraz bekletin.
  • Dilimlerin üzerine kaymak sürün ve toz Antep fıstığı serpin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!