Lokma Tatlısı Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi

Dışı çıtır çıtır, içerisi enfes şerbet pınarı… Şimdiden uyaralım! Lokma Tatlısını yerken kaç tane yediğinizi hesaplamakta zorlanacaksınız. Bu nefis tatlıyı yapmak, tarifi kadar kolay… ‘’Ben kıvamını tutturamam’’ diye düşünmeyin! İşte tarifimiz…

 

.

KAÇ KİŞİLİK
4-6 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
65 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
10 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Şerbeti hazırlamak için bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
  • Hamur için bir karıştırma kabına Sinangil Un, toz şeker, maya, tuz, su ekleyin ve yoğurun. Ele yapışan cıvık bir hamur elde edin.
  • Üzerini streç filmle örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Bir tencereye hamuru kızartmak için yağ koyun ve kızdırın.
  • Şekil vermek için kaseye bir miktar yağ koyun. Yağın içine bir tatlı kaşığı koyun. Hamurdan elinizi yumruk yaparak sıkmadan alın. Yumruğunuzu hafifçe sıktırın. Yumruğunuzdan çıkan hamuru yağlı kaşık yardımıyla kızgın yağa atın. Bu işlemle yaparken hızlı davranın.
  • Tencere dolacak kadar hamur atın ve karıştırarak kızartın.
  • Yağdan alınan lokmaları şerbetin içine atın ve 1-2 dakika şerbetin içinde bekletin. Servis tabağına şerbetini süzdürerek alın.
  • Kalan hamura da aynı işlemleri uygulayın.
  • Üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!