Kazandibi Tarifi

Kazandibi Tarifi

Sütlü tatlıların vazgeçilmezleri arasında yer alan kazandibi, büyük küçük herkesin severek yediği lezzetlerden biri...😋❤️ Çoğumuzun dışarıda yemeye alışık olduğu kazandibini siz de evde kolayca yapabilirsiniz. Hafif yanık kıvamıyla tatlı krizlerinizin imdadına yetişen bu enfes sütlü tatlıyı gönül rahatlığı ile misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.☕

 

KAÇ KİŞİLİK
4 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
15 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
35 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • 6 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı Sinangil Pirinç Unu ve 3 yemek kaşığı Sinangil Mısır Nişastasını derin bir tencereye alın.
  • Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişi-rin.
  • Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.
  • Fırın tepsisini güzelce yağlayın.
  • Yağladığınız tepsinin yüzeyine 4 yemek kaşığı Sinangil Pudra Şekeri ve tarçınla kaplayın.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebiden iki kepçe dökün ve eşit şekilde yayın.
  • Tepsiyi ocak üzerine alın ve çevirerek altını yakın.
  • Yakma işlemi bittikten sonra kalan muhallebiyi de tepsiye dökün ve spatula yardımıyla düzel-tin.
  • Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için dinlendirmeye bırakın.
  • İnce uzun dilimlere ayırın ve bir spatula ile kıvırarak rulo haline getirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!