Glutensiz Yulaflı Ekmek Tarifi-

Glutensiz Yulaflı Ekmek Tarifi-

Glutensiz yaşama (+) lezzetler katan Sinangil'den kolayca hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de sağlıklı Glutensiz Yulaflı Çekirdekli Ekmek tarifi!

 

KAÇ KİŞİLİK
4 Kişilik
HAZIRLANMA SÜRESİ
45 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
20-25 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir karıştırma kabına Sinangil Un, Sinangil Kabartma Tozu, instant maya, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını alın ve yoğurun. Ele yapışan cıvık bir hamur elde edin.
  • Yoğurduğunuz hamuru pişirme kağıdı koyduğunuz pişirme kalıbına aktarın. 
  • Üzerine yulaf ezmesi ve ay çekirdek içi serpin. 
  • 40 dakika mayalandırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Öneriler

Ekmek pişerken kurumasını önlemek için fırının içerisine bir kase su konmalıdır. 

🔴 Tarifte kullanılan yardımcı malzemelerin gluten içermediğine dikkat ediniz.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!