Glutensiz Pankek Tarifi

Glutensiz Pankek Tarifi

Gluten hassasiyetiniz var ama pankeke karşı da bir o kadar hassas(!) mısınız? 🔍 İşte size enfes Glutensiz Pankek tarifi!

 

 

KAÇ KİŞİLİK
4 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
5 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir karıştırma kabında Sinangil Glutensiz Un, Sinangil Kabartma Tozu, Sinangil Şekerli Vanilin, tuz, toz şeker, ayçiçek yağı, yumurta ve sütü çırpın. Cıvık bir hamur elde edin.
  • Tavanızı kızdırın ve tabanına biraz ayçiçek yağı sürün.
  • Kızgın tavaya bir kepçe yardımıyla pankek hamurundan dilediğiniz porsiyonda dökün.
  • Altı kızaran hamuru bir stapula yardımıyla çevirin.
  • Her iki tarafı kızarınca tavadan alın.
  • Tüm pankek hamurunuz bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edin.
Öneriler

🔴 Tarifte kullanılan yardımcı malzemelerin gluten içermediğine dikkat ediniz.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!