Dereotlu Mayasız  Poğaça Tarifi

Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi

Mayalama derdi olmayan Dereotlu Poğaça'nın müthiş kokusu pişerken evinizi saracak.

Çayınız demlenene kadar hazır olacak bu tarifimizi siz de evde kolayca yapabilirsiniz.

 

KAÇ KİŞİLİK
30-35 Adet
HAZIRLANMA SÜRESİ
15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
10-12 Dakika

HAZIRLANIŞI

  • Dereotunu ince ince kıyın. 
  • Diğer tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yoğurun. 
  • Kıydığınız dereotunu hamura ekleyin ve yoğurun. 
  • Ceviz büyüklüğünde toplar olacak şekilde yuvarlayın. 
  • Şekil vermek için hamuru bastırın. 
  • İçerisine peynir koyup katlayın. 
  • Kenarlarını bastırarak kapatın. 
  • Hamuru elinizle bir ileri bir geri itin ve üzerine hafifçe bastırın.
  • Fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla iz bırakın.
  • Susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişirin. 

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!