Buğday Ruşeymli Hızlı Yeşil Salata

Buğday Ruşeymli Hızlı Yeşil Salata

KAÇ KİŞİLİK
3-4
HAZIRLANMA SÜRESİ
20 dk.
PİŞİRME SÜRESİ

HAZIRLANIŞI

Buğday Ruşeymli Hızlı Yeşil Salata

Malzemeler

Salata için:

  • 1 demet marul veya karışık yeşillik (roka, kıvırcık vb.)
  • 1 demet taze nane ve/veya dereotu, ince kıyılmış
  • 1 adet salatalık, küçük küpler halinde doğranmış
  • 4-5 adet cherry domates, ikiye kesilmiş
  • Yarım küçük boy mor soğan, ince piyazlık doğranmış (isteğe bağlı)
  • 3-4 yemek kaşığı mısır veya nar tanesi (renk katmak için)
  • 3-4 yemek kaşığı buğday ruşeymi (servis öncesi serpmek için)

Sos İçin:

  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (veya balzamik sirke)
  • 1 çay kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlayın)
  • Yarım çay kaşığı kuru nane veya sumak

Hazırlanışı:

  • Yeşillikleri Hazırlayın: Marul ve diğer yeşillikleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Ardından elinizle kabaca parçalayın veya bıçakla doğrayın.
  • Karıştırın: Doğradığınız yeşillikleri, salatalığı, domatesleri, kıyılmış nane/dereotu ve mor soğanı (kullanıyorsanız) geniş bir salata kasesine alın.
  • Sosu Çırpın: Ayrı küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve kuru naneyi/sumağı iyice çırparak sosu hazırlayın.
  • Birleştirin: Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Tüm malzemelerin sosla kaplanması için salatayı nazikçe harmanlayın.
  • Servis ve Ruşeym: Salatanızı servis tabağına alın. En üste buğday ruşeymini ve mısır/nar tanelerini serpiştirerek hemen servis yapın.

İpucu: Ruşeymi en son aşamada eklemek, salatanın sulanmasını önler ve ruşeymin çıtırlığını korur.

Afiyet olsun! Salatanıza beyaz peynir veya ızgara tavuk ekleyerek tam bir öğün haline getirebilirsiniz.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!