HAZIRLANIŞI
Buğday Ruşeymli Hızlı Yeşil Salata
Malzemeler
Salata için:
- 1 demet marul veya karışık yeşillik (roka, kıvırcık vb.)
- 1 demet taze nane ve/veya dereotu, ince kıyılmış
- 1 adet salatalık, küçük küpler halinde doğranmış
- 4-5 adet cherry domates, ikiye kesilmiş
- Yarım küçük boy mor soğan, ince piyazlık doğranmış (isteğe bağlı)
- 3-4 yemek kaşığı mısır veya nar tanesi (renk katmak için)
- 3-4 yemek kaşığı buğday ruşeymi (servis öncesi serpmek için)
Sos İçin:
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi (veya balzamik sirke)
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlayın)
- Yarım çay kaşığı kuru nane veya sumak
Hazırlanışı:
- Yeşillikleri Hazırlayın: Marul ve diğer yeşillikleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Ardından elinizle kabaca parçalayın veya bıçakla doğrayın.
- Karıştırın: Doğradığınız yeşillikleri, salatalığı, domatesleri, kıyılmış nane/dereotu ve mor soğanı (kullanıyorsanız) geniş bir salata kasesine alın.
- Sosu Çırpın: Ayrı küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve kuru naneyi/sumağı iyice çırparak sosu hazırlayın.
- Birleştirin: Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Tüm malzemelerin sosla kaplanması için salatayı nazikçe harmanlayın.
- Servis ve Ruşeym: Salatanızı servis tabağına alın. En üste buğday ruşeymini ve mısır/nar tanelerini serpiştirerek hemen servis yapın.
İpucu: Ruşeymi en son aşamada eklemek, salatanın sulanmasını önler ve ruşeymin çıtırlığını korur.
Afiyet olsun! Salatanıza beyaz peynir veya ızgara tavuk ekleyerek tam bir öğün haline getirebilirsiniz.