Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi

Pastanelerin vazgeçilmez tatlı çörekleri arasında yer alan Ay Çöreği’ni evde yapmaya ne dersiniz❓

 

 

KAÇ KİŞİLİK
6 Adet
HAZIRLANMA SÜRESİ
40 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir kapta oda sıcaklığında ki sütle mayayı karıştın ve maya aktif olana kadar bekleyin.
  • Tereyağını bir karıştırma kabında şeker ilavesiyle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Ayçiçek yağı, yumurta ve maya karışımını krema kıvamındaki karışıma ekleyin.
  • Elemiş olduğunuz Sinangil Unu azar azar ekleyip tüm malzeme toparlanana kadar karıştırın.
  • Toparlanan hamurun üzerine nemli bez koyup oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
  • İç harcı için kakaolu keki bir kaba ufalayın.
  • Sütle ıslattıktan sonra içerisine kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın.
  • Hazırladığınız hamurları yumurta büyüklüğünde bölün ve unlu tezgah üzerinde uzunlamasına doğru açın.
  • Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin.
  • Hamuru kenar kısımlarından tutup rulo şeklinde sarın ve uç kısımlarından kapatıp ay şekli verin.
  • Üzerlerine pekmez ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çatalın arka kısmıyla yol şeklinde şekil verin.
  • Üzerine pirinç fındık ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!