Türkiye’nin lezzet markası olarak 1963’ten bu yana gıda sektöründe hizmet veren Sinangil, 1970 yılında Türkiye’nin ilk paket ununu piyasaya süren marka unvanını gururla taşımaktadır.

Sinangil, geniş ürün yelpazesiyle marka bilinirliğini unun ötesine taşımıştır. Gıda alanında yaptığı Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları, ürün çeşitliliği, kalitesi ve pazar penetrasyonu ile ülkemizdeki lider mutfak markalarından biri konumuna gelmiştir.

Bugün Sinangil markası altında, çok amaçlı unlar, fonksiyonel unlar, geleneksel unlar, hazır ekmek karışımları, irmik, kek unları, geleneksel ürünler, özel amaçlı unlar, pastacılık malzemeleri, pişirme yardımcıları ile tatlı serisi kategorilerinde üretim ve satış yapılmaktadır.

Sinangil, gluten intoleransı olan tüketicilere yönelik Türkiye’nin ilk glutensiz ununu üreterek önemli bir kurumsal sosyal sorumluluğu da yerine getirmektedir. Ayrıca, fenilketonüri hastalarının kullanımına yönelik düşük proteinli nişastalı karışımı üretmektedir.

Sinangil, bu özel tarz ürün grupları üzerine Ar-Ge çalışmalarını sürdürürken, yeni ürün gruplarını da tüketicilerin beğenisine sunmak için çalışmaktadır.

Sinangil’de üretim süreci, sürekli kalite kontrol felsefesi ile yürütülmektedir. Buğday alımından itibaren her aşamada kontrol testleri uygulanmakta; üretim sürecinin sonunda ortaya çıkan undan alınan numuneler fiziksel, kimyasal ve reolojik analizlere tabi tutulmaktadır. Ayrıca, test mutfağımızda alınan numunelerden nihai ürünler pişirilmekte, görsel, fiziksel testlerin yanı sıra lezzet testleri de yapılmaktadır.

Pazar payında lider markalar arasında bulunan Sinangil, Belçika merkezli Uluslararası Lezzet Enstitüsü (International Taste Institute) tarafından 2019 yılında yapılan değerlendirmede ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görülmüştür.

Kilometre Taşları

  • 1963
  • 1970
  • 2006
  • 2007
  • 2008
  • 2010
  • 2012
  • 2019
  • Markanın temelleri Konya’da atıldı.

    1963

  • Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek paketli un üretmeye başladı.

    1970

  • Gluten intoleransı olan tüketiciler için Türkiye’nin ilk glutensiz un üretimini yaparak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirdi. Aynı yıl, kek unları ve kakaolu, cevizli, limonlu, vanilyalı kek karışımları üretimine başladı.

    2006

  • AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkardığı hazır ekmek karışımlarıyla birbirinden farklı lezzetleri tüketicilere sunmaya başladı.

    2007

  • Ürün yelpazesini genişletmek için sürekli yatırım yapmaya devam eden Sinangil’in kepekli, tam buğday unları raflarda yer aldı.

    2008

  • Türkiye’nin ilk glutensiz un üretiminden sonra fenilketonüri hastalarına özel düşük proteinli nişastalı karışımı üretti.

    2010

  • Evde hızlı ve leziz tatlılar hazırlamak isteyen tüketiciler için profiterol ve tartolet raflarda yerini aldı.

    2012

  • inangil, tüm AR-GE çalışmaları ve müşterilerine sunduğu birbirinden farklı ürünleriyle 2019 yılında Uluslararası Lezzet Enstitüsü tarafından verilen Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü.

    2019

Kalite Belgeleri

Sinangil’in modern tesisleri; ISO 9001, ISO 22000 kalite yönetim belgeleri ve Helal sertifikasına sahiptir.
Kalite yönetim sistemlerini başarıyla uygulayarak ürünlerin tüketiciye güvenli bir şekilde müşteri memnuniyetini
ön planda tutarak ulaştırmayı ilke edinmiştir..

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!