Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kepek Kurabiyesi
Malzemeler
• 500 g (4-4,5 Su bardağı) Sinangil Kepekli Un
• 250 g yumuşak margarin
• 2 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket Sinangil Kabartma Tozu
• 12,5 g (4 çay kaşığı) tuz
• 25 g (1 yemek kaşığı) şeker
• 25 g (1 yemek kaşığı) süzme yoğurt
Tavsiye Edilen İç Malzemeleri
Dilimlenmiş siyah zeytin, rendelenmiş kaşar peyniri.
Yapılışı
Sinangil Kepekli Unu tezgah üzerine veya bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açın, diğer malzemeleri (yumurta sarısı hariç) aralıklı olarak ilave edip yaklaşık 10 dakika (ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar) yoğurun. Elde edilen hamuru merdane yardımı ile 3 mm. kalınlığında açın ve küçü kareler şeklinde kesin. Tavsiye edilen iç malzemeleri yerleştirip hamuru rulo şeklinde kapatın. Hazırlamış olduğunuz hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Kuraniyeleri önceden ısıtılmış fırında
170 - 180 °C de 20-25 dakika pişirin.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için