Glutensiz Tarifleri
Sinangilden Glutensiz Kek
Malzemeler
• 200 g (1,5 - 2 su bardağı) Sinangil Glutensiz Un
• 175 g (1 su bardağı) toz şeker
• 2 Adet yumurta
• 50 ml (1/2 çay bardağı) sıvı yağ
• 75 g yumuşatılmış margarin
• 50 ml (1/2 çay bardağı) süt
• 3 g (1 çay kaşığı) Glutensiz kabartma tozu
• 3 g (1 çay kaşığı) Glutensiz şekerli vanilin
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker beyaz köpük oluşturuluncaya kadar 3 - 4 dk çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek pürüzsüz hamur elde edilinceye kadar 3 - 4 dk daha çırpılır. Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Pişirme
Önceden Isıtılmış Fırında . 150 - 160 °C, 45 - 50 dk pişirilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için