Kurabiye Tarifleri
Sinan Ustadan Tuzlu Kurabiye
Malzemeler
• 500 g (4 su bardağı) Sinangil Tam Buğday Unu
• 150 g Sıvı Yağ (Yaklaşık 1 su bardağı)
• 2 Adet Yumurta
• 1 Adet Yumurta Sarısı
• 200 g Yoğurt (2 çay bardağı)
• 5 g (1/2 Paket) Sinangil Kabartma Tozu
• 5 g (1 Paket) Sinangil Karbonat
• 15 g (3 tatlı kaşığı) Esmer Şeker
• 15 g (2 tatlı kaşığı) Tuz
Hazırlanışı
Sinangil Tam Buğday Unu, Kabartma Tozu ve Karbonat karıştırılır. Tezgah üzerine veya bir kaba koyulup ortası havuz şeklinde açılır. Diğer malzemeler (yumurta sarısı hariç) ilave edilip yaklaşık 10 dakika (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar) yoğurulur. Elde edilen hamur, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp kalıpla kesilir, ya da elde ceviz büyüklüğünde şekillendirilerek pişirmeye hazır hale getirilir. Hazırlanan hamurlar yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 170 - 180 °C de 20-25 dakika pişirilir. (Tavsiye edilen iç malzemeler, baharat çeşitleri, havuç, dereotu)
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için