Kurabiye Tarifleri
Sinan Ustadan Tatlı Kurabiye
Malzemeler
• 500 g (4 su bardağı) Sinangil Tam Buğday Unu
• 250 g Sıvı Yağ (1,5 su bardağı)
• 3 Adet Yumurta Beyazı
• 150 g Yoğurt (1,5 çay bardağı)
• 10 g (1 Paket) Sinangil Kabartma Tozu
• 5 g (1 Paket) Sinangil Karbonat
• 175 g (1 su bardağı) Esmer Şeker
Hazırlanışı
Sinangil Tam Buğday Unu, Kabartma Tozu ve Karbonat karıştırılır. Tezgah üzerine veya bir kaba koyulup ortası havuz şeklinde açılır. Diğer malzemeler ilave edilip yaklaşık 10 dakika (ele yapışmayacak kıvama gelene kadar) yoğurulur. Elde edilen hamur, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp kalıpla kesilir ya da elde ceviz büyüklüğünde şekillendirilerek pişirmeye hazır hale getirilir. Hazırlanan hamurlar yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilerek önceden ısıtılmış fırında 170 - 180 °C de 20-25 dakika pişirilir. (Tavsiye edilen iç malzemeler, fındık, ceviz, kuru üzüm, hindistan cevizi)
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için