Sinan Ustadan İrmik Helvası
Malzemeler
• 240 g irmik (1,5 su bardağı)
• 190 g şeker (1 su bardağından biraz fazla)
• 400 g su (2 su bardağı)
• 100 g süt (1/2 su bardağı)
• 125 g margarin ya da tereyağ
• 25 g sıvı yağ (1/4 çay bardağı)
• 15 g çam fıstığı (1 yemek kaşığı)
Yapılışı
Yağı eritip irmiği içine ekleyin ve kısık ateşte irmikler pembeleşene kadar karıştırın. Daha sonra fıstıkları ilave edin ve kavurma işlemine fıstıklar da pembeleşene kadar karıştırarak devam edin. Bu arada başka bir kapta kaynattığınız şerbeti hazır tutun. Önce sütü kavrulmuş irmik üzerine dökün ve karıştırın, sonra kaynamış şerbeti ilave edin ve karıştırın, hemen sonrasında ocaktan alın 10-15 dk. üzeri örtülü bir şekilde dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için