Tatlı Tarifleri
Portakallı Külah Yapımı
Hamuru İçin
• 100 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
• 75 gr (3,5 - 4 yemek kaşığı) toz şeker
• 75 gr (3 tepeleme yemek kaşığı) Sinangil Un
• 4 yumurta akı
• 1 Paket Sinangil Pasta Kreması
• 200 ml (1 su bardağı) süt
• 1 Orta boy portakal (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
Hamurun Yapılışı
Bir tepsi tereyağı veya margarinle yağlanıp kenara ayrılır. Kalan yağ, şeker ve un bir karıştırma kabında, bir karıştırıcı yardımıyla pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırılır. Yumurta akları kar haline gelene kadar çırpılır ve hazırlanmış olan hamura yavaş yavaş ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım tatlı kaşığıyla geniş aralıklarla yağlanmış olan tepsiye dökülür ve bir kaşık yardımıyla üzeri hafifçe düzleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 – 5 dakika (renkleri açık sarı olana kadar) pişirilir. Tepsi fırından çıkarılıp, pişmiş hamurlar spatula yardımıyla gevşetilir. Hamurlar sıcakken külah şekli verilir (soğuyup bükülmezse, tepsiyi yeniden fırına koyup çok kısa bir süre hamurları ısıtabilirsiniz). Külahlar soğumaya bırakılır. Bu işlemler yapmış olduğunuz hamur bitene kadar tekrarlanır.
Kremanın Hazırlanışı
1 su bardağı süte 1 paket Sinangil Pasta Kreması’nı ilave ederek, ideal kıvamı elde edinceye kadar çırpınız. İnce dilimlenmiş portakal parçalarını hazırlamış olduğunuz krema ile iyice karıştırınız ve hazırlamış olduğunuz portakallı kremayı soğuyan külahların içine doldurarak servise hazır hale getiriniz.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için