Tatlı Tarifleri
Muhallebi
Malzemeler
• 1/2 Çay Bardağı Sinangil Pirinç Unu
• 2 Su Bardağı Süt
• 1 Çay Bardağı Toz Şeker
• 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Yapılışı
1 bardak sütü kaynatın. Diğer bir kapta, 1 bardak sütü, şekeri ve pirinç ununu, topaksız bir karışım elde edene kadar karıştırın. Sonra bu karışımı kaynamakta olan süte, karıştırarak ekleyin. Ocağın altını kısın ve muhallebi kıvamına gelip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. Sıcakken kaselere paylaştırın. Oda ısısına gelince buzdolabınıza alın. Soğutun. Üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için