Kurabiye Tarifleri
Mısır Kurabiyesi
Malzemeler
• 500 g Sinangil Mısır Unu
• 100 g Sinangil Un (1 Su Bardağı)
• 200 g Sinangil Pudra Şekeri (1 Su Bardağı)
• 1 Paket Sinangil Hamur Kabartma Tozu
• 1 Paket Sinangil Şekerli Vanilin
• 250 g Margarin (Yumuşatılmış)
• 2 Adet Yumurta
Yapılışı
Sinangil Mısır Unu, Sinangil Un, Sinangil Pudra Şekeri, Sinangil Hamur Kabartma Tozu ve Sinangil Şekerli Vanilin bir kapta iyice karıştırılıp temiz bir tezgah üzerine koyulur ve ortası havuz şeklinde açılır. Margarin ve yumurta ilave edilip yaklaşık 10 dakika (Elde yapışmayacak kıvama gelinceye kadar) yoğrulur. İsteğe bağlı olarak hamura kırılmış fındık içi, kuru üzüm gibi ek malzemeler katılabilir. Elde edilen hamur eğer açılıp şekillendirilecekse açım kalınlığı 1 cm’yi geçmemelidir. İstenilen ürüne göre hamura şekil verilip pişirmeye hazır hale getirilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170°C de 20 - 25 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra sıcak yada soğuk olarak servise hazır hale getirilir. İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin üstüne koyulması için meyve marmeladı hazırlanabilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için