Tatlı Tarifleri
Meyveli Pasta Yapımı
Malzemeler
• 4 yumurta
• 1 bardak Sinangil Un
• 1 bardak toz şeker
• 1 paket Sinangil kabartma tozu
• 1 kahve fincanı sıcak su
• 1 paket Sinangil Kremşanti
• Meyve
• 1 Paket Sinangil Muzlu Pasta Kreması
• 200 ml (1 su bardağı) süt
Hamurun Yapılışı
Şeker ve yumurta yaklaşık 3-4 dk beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sonrasında bu karışıma un, kabartma tozu ve su ilave edilip 2 dk kadar karıştırılır. Pasta keki kalıbına dökülüp 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirilir. Pasta kreması ve kremşanti üzerlerindeki tarife göre hazırlanıp bekletilir. Pişirilip soğutulmuş pasta keki iple 2 ye bölünüp, arasına pasta kreması ve meyve dizilir. İkiye bölünen pasta keki(pandispanya) diğerinin üzerine konulur ve üzeri kremşanti ile kaplanıp, meyvelerle süslenir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için