Börek & Mantı Tarifleri
Kol Böreği Yapımı
Hamur Malzemesi
• 1 kg Sinangil Böreklik Un
• 2 su bardağı su
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• Yarım çay kaşığı tuz
İç Malzemeler
Kıymalı Kol Böreği İçin: 3 adet soğan, 1 çorba kaşığı margarin / sıvıyağ, yarım kilo kıyma, tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı), yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
Peynirli Kol Böreği İçin
2 yumurta, 1 kaşık yoğurt, yarım kilo peynir, dereotu (isteğe bağlı), maydanoz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Sinangil Böreklik Un, su, sıvıyağ ve tuz bir kapta karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurulur. 6 parça halinde bezelere ayrılıp, 20 dakika dinlendirilir.
Kıymalı Malzeme
Önce 3 adet soğan yağda kavrulur. Daha sonra kıyma eklenip, isteğe bağlı olarak yarım demet maydonoz, tuz, karabiber veya pul biber eklenir.
Peynirli Malzeme
Yumurta, yoğurt ve peynir karıştırılır. İsteğe bağlı olarak dereotu veya maydonoz eklenir. 6 parça beze merdane veya oklava yardımıyla ince yufka şeklinde açılır. Yufkalar yağlanır. İç malzeme yufkaların üzerini kaplayacak şekilde, eşit olarak dağıtılır. Her yufka rulo haline getirilip, fırın tepsisine ortasından başlanarak ve birbirinin etrafını saracak şekilde yerleştirilir. Üzerine bir miktar yağ ve isteğe bağlı olarak yumurta sarısı sürülüp, fırına verilir.
Pişirme Isısı
200˚C / Pişirme Süresi: 35-40 dk.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için