Karadeniz Mısır Ekmeği
Malzemeler
• 500 g Sinangil Mısır Unu
• 150 ml Süt (2 Çay Bardağı)
• 40 g Toz Şeker (2 Yemek Kaşığı)
• 150 ml Zeytin Yağı (2 Çay Bardağı)
• 2 Paket Sinangil Hamur Kabartma Tozu
• 7 g Yemeklik Tuz (2 Çay Kaşığı)
• 40 g Tereyağı (2 Yemek Kaşığı)
• 150 ml Sıcak Su (2 Çay Bardağı)
Yapılışı
Tüm malzemeler bir kaba koyulup, kek hamuru kıvamında hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur yağlanmış, uygun ölçülerdeki bir tepsiye koyulur. Mısır Ekmeği önceden ısıtılmış fırında 200°C de 40 - 45 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak servise hazır hale getirilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için