Kakaolu Fındıklı Kek Yapımı
Hamur Malzemeleri
• 340 g Sinangil Fındık Aromalı Kek Un (2.5 - 3 su bardağı)
• 265 g (1.5 su bardağı) Toz Şeker
• 100 g Yumuşak Margarin
• 3 Adet Yumurta
• 150 ml (3/4 su bardağı) Süt
• 75 ml (1/2 su bardağı) Sıvıyağ
• 2 Yemek Kaşığı Kakao
• 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
(Kabartıcı içerdiğinden kabartma tozu kullanmayın.)
1. Hamurun Hazırlanışı
Şekerden 1 yemek kaşığı kadar ayrılıp bir kenara konulur ve kalanı yumurta ile birlikte kabarıncaya kadar iyice çırpılır. Daha sonra üzerine kakao hariç diğer malzemeler ilave edilir. Bu şekliyle 3-4 dakika çırpılır. Hazırlanan hamur karışımının 2/3’ü yağlanmış kek kalıbına dökülür. Geri kalan hamurun üzerine bir kenara ayrılmış 1 yemek kaşığı toz şeker ve kakao eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan kakaolu karışım kalıptaki hamurun üzerine dökülür. Bir bıçak yada çatal yardımıyla spiral hareketlerle hamurun karışması sağlanır.
2. Pişirme
160 ˚C’de 50-60 dakika pişirilir.
NOT
Pişirme süresinin sonlarına doğru, kalıbı fırından çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerine bıçak batırılıp çekilir. Bıçağa herhangi bir yapışma olmuyorsa kekiniz pişmiş demektir. Yapışma olduğu durumlarda pişirmeye devam edilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için