Kakaolu Fındık Aromalı Kek
Karışıma ilave edilecek malzemeler
• 265 g (1,5 Su Bardağı) Toz şeker
• 100 g Yumuşak Margarin
• 3 Adet Yumurta
• 150 ml (3/4 Su Bardağı) süt
• 75 ml (1/2 Su Bardağı) Sıvı yağ
(Kabartıcı içerdiğinden Kabartma Tozu ilave etmeyiniz)
1. Hamurun Hazırlanışı
Şeker ile yumurtayı kabarıncaya kadar (3-4 dakika) iyice çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ilave edin. Önce düşük, sonra hızlı devirde 3-4 dakika daha çırpın.
2. Kalıba Dökme ve Şekillendirme
Hazırlanmış olan hamurun 2/3 ünü verilen ölçülerdeki yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Çırpma kabında kalan hamura kakao ile birlikte 2 yemek kaşığı su ilve ederek iyice karışana kadar çırpın. Elde ettiğiniz kakaolu hamuru kalıptaki hamurun üzerine dökün. Çatal yardımıyla spiraller çizerek iki hamuru birbirine karıştırın.
3. Pişirme ve Servis
Kalıbı, fırınınızın orta katına yerleştirin ve belirtilen pişirme ayarında pişirin.Pişirme sonunda fırndan çıkarılan keki 10-15 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Pişirme Ayarı
Önceden ısıtılmış fırında : 160 - 170 °C Pişirme Süresi : 40 - 50 dakika
Kalıp Ölçüleri
22 cm çapında ortası delik kek kalıbı.
NOT
Pişirme süresinin sonlarına doğru, kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerine bıçak batırıp çekilir. Bıçağa herhangi bir yapışma olmuyorsa kekiniz pişmiş demektir. Yapışma olduğu durumlarda pişirmeye devam edilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için