Kek Tarifleri
Islak Kek Yapımı
Hamur Malzemeleri
• 340 g Sinangil Sade Kek Un (2 su bardağı)
• 250 g (2 su bardağı) Toz Şeker
• 170 g Sıvıyağ
• 3 Adet Yumurta
• 250 ml Süt
• 20 gr Kakao
(Kabartıcı içerdiğinden kabartma tozu kullanmayın.)
Çikolata Sos
200 g Ilık Süt
25 g Margarin (erimiş)
80 g Pudra Şekeri (1 çay bardağı)
30 g Kakao (2 çorba kaşığı)
80 g Bitter Çikolata (rendelenmiş)
1. Hamurun Hazırlanışı
Şeker ile yumurta kabarıncaya kadar iyice çırpılır. Daha sonra üzerine diğer malzemeler ilave edilir. Bu şekliyle 3 - 4 dakika çırpılır.
2. Kalıba Dökme
Hazırlanmış olan hamurun tamamı 25x30 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
3. Pişirme
Önceden ısıtılmış fırında : 160˚C Pişirme süresi : 50-60 dakika Belirtilen fırın ayarında pişirilir. Pişirme sonunda fırından çıkarılan kek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapılır.
NOT
Pişirme süresinin sonlarına doğru, kalıbı fırından çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerine bıçak batırılıp çekilir. Bıçağa herhangi bir yapışma olmuyorsa kekiniz pişmiş demektir. Yapışma olduğu durumlarda pişirmeye devam edilir.
4. Çikolata Sosun Hazırlanması
İlk önce ılık süte pudra şekeri, daha sonra sırasıyla kako, bitter çikolata ve eritilmiş margarin eklenir. Çikolatalar eriyinceye kadar ocak üzerinde iyice karıştırılır. Sos ılıklaştıktan sonra sıcak kek üzerine dökülerek servis edilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için