Fındık Aromalı Kek Yapımı
Hamur Malzemeleri
• 340 g Sinangil Fındık Aromalı Kek Un (2.5 - 3 su bardağı)
• 265 g (1.5 su bardağı) Toz Şeker
• 100 g Yumuşak Margarin
• 3 Adet Yumurta
• 150 ml (3/4 su bardağı) Süt
• 75 ml (1/2 su bardağı) Sıvıyağ
(Kabartıcı içerdiğinden kabartma tozu kullanmayın.)
1. Hamurun Hazırlanışı
Şeker ile yumurta kabarıncaya kadar iyice çırpılır. Daha sonra üzerine diğer malzemeler ilave edilir. Bu şekliyle 3 - 4 dakika çırpılır.
2. Kalıba Dökme
Hazırlanmış olan hamurun tamamı 26 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
3. Pişirme
Önceden ısıtılmış fırında: 160˚C Pişirme süresi: 50-60 dakika Belirtilen fırın ayarında pişirilir. Pişirme sonunda fırından çıkarılan kek 10-15 dakika dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
NOT
Pişirme süresinin sonlarına doğru, kalıbı fırından çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerine bıçak batırılıp çekilir. Bıçağa herhangi bir yapışma olmuyorsa kekiniz pişmiş demektir. Yapışma olduğu durumlarda pişirmeye devam edilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için