Elmalı Tarçınlı Kek Yapımı
Karışıma ilave edilecek malzemeler
• 265 g (1,5 Su Bardağı) Toz şeker
• 100 g Yumuşak Margarin
• 3 Adet Yumurta
• 150 ml (3/4 Su Bardağı) Süt
• 75 ml (1/2 Su Bardağı) Sıvı yağ
(Kabartıcı içerdiğinden Kabartma Tozu ilave etmeyiniz)
1. Hamurun Hazırlanışı
Şeker ile yumurtayı kabarıncaya kadar (3-4 dakika) iyice çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ilave edin. Önce düşük, sonra hızlı devirde 3-4 dakika daha çırpın.
2. Kalıba Dökme ve Pişirme
Hazırlanmış olan hamurun tamamını verilen ölçülerdeki yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Kalıbı fırınınızın orta katına yerleştirin ve belirtilen pişirme ayarında pişirin.
3. Servis
Pişirme sonunda fırndan çıkarılan keki 10-15 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Dilimlemeden önce arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Pişirme Ayarı
Önceden ısıtılmış fırında : 160 - 170 °C Pişirme Süresi : 40 - 50 dakika
Kalıp Ölçüleri
22 cm çapında ortası delik kek kalıbı. 26 x 32 cm boyutlarında fırın tepsisi.
NOT
Pişirme süresinin sonlarına doğru, kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerine bıçak batırıp çekilir. Bıçağa herhangi bir yapışma olmuyorsa kekiniz pişmiş demektir. Yapışma olduğu durumlarda pişirmeye devam edilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için