Glutensiz Tarifleri
Düşük Proteinli Simit
Malzemeler
• 250 g (2 su bardağı) Sinangil Düşük Proteinli Nişastalı Karışım
• 15 g yaş maya
• 10 g (1/2 yemek kaşığı) toz şeker
• 15 ml (2,5 yemek kaşığı) sıvı yağ
• 7,5 g (1 tatlı kaşığı) tuz
• 300 ml (1,5 su bardağı) ılık su
Sos İçin
• 10 ml (1 yemek kaşığı) pekmez
• 20 ml (2 yemek kaşığı) su
• 6 ml (1 yemek kaşığı) sıvı yağ
Hazırlanışı
Sinangil Düşük Proteinli Nişastalı Karışım'ı temiz bir tezgaha koyup ortasını havuz şeklinde açın. Maya, sıvı yağ, tuz ve ılık su ilave edin. Hamuru 2 dk. yoğurup 5 dk. dinlenmeye bırakın. Bu arada sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Dinlenmiş hamura simit şeklini verin ve hazırlanan sosun içine batırın. Daha sonra hazırlanan soslu hamuru susama batırıp tepsiye dizin.
Pişirme
Önceden Isıtılmış Fırında 180 °C 25 - 30 dk pişirilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için