Glutensiz Tarifleri
Düşük Proteinli Ekmek
Malzemeler
• 250 g (2 su bardağı) Sinangil Düşük Proteinli Nişastalı Karışım
• 3 g (1 çay kaşığı) tuz
• 3,5 g (3 çay kaşığı) instant maya ya da 10 g yaş maya
• 15 ml (2 yemek kaşığı) sıvı yağ
• 250 ml (1+1/4 su bardağı) ılık su
Hamurun Yapılışı
Bütün malzemeler mikserin karıştırma kabına koyulur. Önce bir kaşık yardımıyla ön karıştırma yapılır daha sonra mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Elde edilen hamur önceden yağlanmış ekmek tavası veya kek kalıbına dökülür ve üzeri elle düzgünleştirilir. Hamur sıcak bir yerde iki kat hacme ulaşana kadar (ortalama 30 dk) bekletilir.
Pişirme
Önceden ısıtılmış; 200 - 220 ° C fırında, 20 - 25 dk pişirilir.
Not
Hamurun üzerini pişirmeden önce fırça yardımıyla nemlendiriniz. Ekmeklerin daha parlak olması için ısıya dayanıklı küçük bir kaba su doldurulup fırınınızın pişirme kısmının arkasına yerleştiriniz.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için