Kurabiye Tarifleri
Çatlak Cookie Yapımı
Malzemeler
• 200 g Sinangil Fındıklı Kekunu
• 2 Adet Yumurta Beyazı
• 250 g Sinangil Pudra Şekeri
• 10 g Sinangil Kabartma Tozu
• 25 g Sinangil Kakao
• 100 g Damla Çikolata
• 150 g Toz Fındık
• 5 g Sinangil Vanilya
• 60 ml. Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Bir kap içerisine veya tezgah üzerine konan unun ortası havuz şeklinde açılır. Una diğer bütün malzemeler eklenir ve bu karışım düzgün yapılı ve kıvamlı bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Daha sonra hamur 10 dk beklemeye bırakılır. Bekleyen hamurun tamamı el yardımı ile yuvarlanarak uzun silindir bir şekil verilir. Bu hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve bu parçalar pudra şekerine batırılıp, açılır. Şekil verilmiş parçalar tepsiye 5’er cm ara ile dizilir. 180 ˚C ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilerek servise hazır hale getirilir.
Sizden Gelenler
Sinangil kullanan yüzlerce mutfak ustasından gelen birbirinden güzel tarifler için